Ρωσία: Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα Νίκης [pics/live vid]

Σήμερα η Ρωσία γιορτάζει και τιμά την Ημέρα Νίκης (V-Day) που συμβολίζει την επικράτηση των σοβιετικών δυνάμεων ενάντια στην γερμανική ναζιστική πολεμική μηχανή κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος στην Ρωσία έχει μείνει ως «Μεγάλος Πατριωτικός Αγώνας».

Προς τιμήν αυτής της ιδιαίτερα συμβολικής ημέρας, διεξάγεται στην Μόσχα τεράστια στρατιωτική παρέλαση, όπου θα δώσουν «ηχηρό» παρών οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ όπως είναι αναμενόμενο θα παρουσιαστούν και τα προηγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα του ρωσικού οπλοστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, αρκετά μέλη του πυροβολικού και μονάδες της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας (Rosgvardia) θα πάρουν μέρος στην παρέλαση, που ακολουθεί τη διαδρομή δια μέσου της Κόκκινης Πλατείας από το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο έως τον Πύργο Σπάσκαγια, τον κεντρικό πύργο στο ανατολικό τείχος του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το «παρών» θα δώσουν τόσο επίλεκτες ομάδες του ρωσικού στρατού εξοπλισμένες με τα νέα Καλάσνικοφ AK-200, όσο και μόνιμοι αξιωματικοί και έμπειροι στρατιώτες, καθώς επίσης και η στρατιωτική μονάδα Ντζερζίνσκι, δόκιμοι της στρατιωτικής ακαδημίας Σαράτοφ της Εθνικής Φρουράς.

Επιπρόσθετα, θα «παρελάσουν» 150 μονάδες με προηγμένα τεχνολογικά όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, μεταξύ των οποίων το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M, ο διηπειρωτικός πύραυλος YARS, καθώς και άρματα μάχης πλατφόρμας Armata, τεθωρακισμένα οχήματα Kurganets και Bumerang.

Από την άλλη, η Πολεμική Αεροπορία θα εκπροσωπηθεί με 74 αεροσκάφη και ελικόπτερα μεταξύ των οποίων τα βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS και Tu-22M3 καθώς και με τα μαχητικά Su-35S και Su-30SM.

Δείτε ζωντανά την παρέλαση: