Ρωσία: «Η μπάλα είναι στην πλευρά των ΗΠΑ» για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Η Ρωσία θα υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα στις συνομιλίες με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πρόωρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για την ένταξη των διεθνών ζητημάτων ασφάλειας στον διάλογο της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Oleg Syromolotov. Παράλληλα, ο Ρώσος διπλωμάτης κατέστησε σαφές ότι «η μπάλα είναι στην πλευρά των ΗΠΑ» όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προανήγγειλε ο Σεργκέι Λαβρόφ η προσέγγιση της Ρωσίας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της στις επερχόμενες συνομιλίες για τα ζητήματα ασφαλείας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, θα είναι σκληρή.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην αρχή του νέου έτους, ωστόσο, όπως κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Μόσχα δεν πρόκειται να κάνει μονομερείς παραχωρήσεις χωρίς να λάβει υπόψη τα συμφέροντά της.

Ρωσία και ΗΠΑ αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τον έλεγχο των όπλων και την κατάσταση στην Ουκρανία στις 10 Ιανουαρίου, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας με το ΝΑΤΟ αναμένεται να διεξαχθούν στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη της Ελβετίας.

Πηγή: Sputnik / Φωτογραφία αρχείου Reuters