Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 146 αιχμαλώτους πολέμου – Σοκάρει η εικόνα του πρώην Δημάρχου της Χερσώνας

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα 146 αιχμαλώτους πολέμου από κάθε πλευρά έπειτα από μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι όλοι οι Ρώσοι που απελευθερώθηκαν βρίσκονται στη Λευκορωσία και λαμβάνουν ψυχολογική και ιατρική βοήθεια.

Η Ουκρανία παρέδωσε επίσης στη Μόσχα οκτώ Ρώσους πολίτες, κατοίκους της περιφέρειας Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ukraine’s Interior Minister Ihor Klymenko via Telegram/via REUTERS

Εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του πρώην δημάρχου της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Μυκολάιενκο, που βρισκόταν ανάμεσα στους αιχμαλώτους πολέμους που απελευθερώθηκαν, συγκριτικά με το πώς ήταν όταν συνελήφθη.

Ο πρώην δήμαρχος της Χερσώνας Μυκολάιενκο

Το 2022, ο Μυκολάιενκο αρνήθηκε να ανταλλαγεί επειδή προτίμησε να απελευθερωθεί στη θέση του από τη ρωσική αιχμαλωσία ένας σοβαρά άρρωστος αιχμάλωτος πολέμου.

Πηγές: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP