Ρωσία: «Καταρρίψαμε δύο ουκρανικά MiG-29 και ένα Su-25»

Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο αεροσκάφη MiG-29 στην περιοχή του Μικολάιφ και ένα μαχητικό Su-25 στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πλευρά της Ουκρανίας.

Οι βομβαρδισμοί στο Μικολάιβ μπορεί να κατέστρεψαν 300.000 τόνους σιτηρών

Περίπου 300.000 τόνοι σιτηρών είναι ενδεχόμενο να έχουν αποθηκευτεί σε αποθήκες, για τις οποίες, το Κίεβο πιστεύει ότι καταστράφηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τάρας Βισότσκι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Βισότσκι είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία, κατά την έναρξη του πολέμου (24 Φεβρουαρίου), στις αποθήκες, ενός από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είχαν αποθηκευτεί 250.000-300.000 τόνοι σιτηρών, κυρίως σιταριού και καλαμποκιού.

Η Ουκρανία έχει τον έλεγχο του εργοστασίου Aζότ

«Οι πληροφορίες για τον αποκλεισμό του εργοστασίου Αζότ είναι ένα πλήρες ψέμα που διαδίδουν Ρώσοι προπαγανδιστές» , έγραψε στο Telegram ο Serhiy Gaidai , κυβερνήτης της περιοχής Λουγκάνσκ, αφού ένας αυτονομιστής που υποστηρίζεται από τη Ρωσία ισχυρίστηκε ότι μεταξύ 300 και 400 Ουκρανοί μαχητές είχαν παγιδευτεί εκεί.

Οι δυνάμεις μας κρατούν μια βιομηχανική ζώνη του Sievierodonetsk και καταστρέφουν τον ρωσικό στρατό στην πόλη. Περίπου 800 άτομα , συμπεριλαμβανομένων παιδιών, κρύβονται κάτω από ένα εργοστάσιο χημικών στην πόλη-κλειδί της ανατολικής Ουκρανίας, το οποίο τώρα το 80% κρατείται από ρωσικά στρατεύματα.

Η κατάληψη του Σιεβιεροντόνετσκ θα έδινε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον έλεγχο όλου του Λουχάνσκ – της περιοχής που, με το Ντόνετσκ, αποτελεί τη βιομηχανική καρδιά της Ουκρανίας, το Ντονμπάς.

Με πληροφορίες από: Guardian / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters