Ρωσία: Kατηγορεί Κίεβο και Δύση ότι απορρίπτουν τη διπλωματία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

«Η οδός που προτιμούμε είναι με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία προτιμά πολιτικά και διπλωματικά μέσα για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν τον δρόμο αυτό, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η οδός που προτιμούμε είναι με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ίδιος πρόσθεσε, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία, ότι η Μόσχα συνεχίζει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία διότι «όλες οι προτάσεις για διάλογο απορρίφθηκαν, από την Ουκρανία και τις χώρες της Δύσης».

Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει την Παρασκευή πως μια σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την οποία πρότεινε το Κίεβο στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, θα μπορούσε να γίνει μόνον ως τελικό βήμα για την επισφράγιση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

«Είναι πιθανό να διεκπεραιώσουμε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία σε 30 ημέρες; Λοιπόν, προφανώς, είναι απίθανο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ