Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών για στρατιωτικά οχήματα [vid]

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Altai, που κατασκευάζει ελαστικά για αεροσκάφη και στρατιωτικό εξοπλισμό, στη πόλη Μπαρνάουλ, στη νοτιοκεντρική Ρωσία.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Kommersant στη Ρωσία, η Εισαγγελία της περιφέρειας Αλτάι ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 05:00 π.μ. Στις 10:00 π.μ τοπικοί πυροσβέστες ανέφεραν ότι περιόρισαν τη φωτιά σε μια έκταση 1.000 τ.μ. «Η κατάσβεση είναι δύσκολη εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και του πυκνού καπνού», ανφέρει η ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 110 άτομα και 33 πυροσβεστικά οχήματα. Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν από το φλεγόμενο κτίριο του εργοστασίου. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα ή άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί. Ήδη η τοπική εισαγγελία δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Χθες τα ξημερώματα, πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο σε ένα προάστιο της Μόσχας, σε χώρο με έκταση «7.000 τετραγωνικών μέτρων». Οι ρωσικές αρχές υποπτεύονται πως η πυρκαγιά οφειλόταν «σε εμπρησμό», σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή: Ukrainska Pravda