Ρωσία: Μεγαλοπρεπείς εορτασμοί για την ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

Στη ρωσία, οι πιλότοι «άνοιξαν τα φτερά» τους για να σηματοδοτήσουν την ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί πιλότοι ξεκινούν τους εορτασμούς με εντυπωσιακές πτήσεις στις 12 Αυγούστου, καθώς η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία ιδρύθηκε πριν από 107 χρόνια, αυτή την ημερομηνία το 1912.

Αυτός ο κλάδος των ενόπλων δυνάμεων, πανίσχυρος στη Ρωσία, υπήρξε εκεί σε όλους τους πολέμους και τις συγκρούσεις από τον καιρό της Σοβιετικής Ένωσης. Οι στρατιωτικοί πιλότοι ήταν οι πρώτοι που τους απονεμήθηκε ο τίτλος του «Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης» – το υψηλότερο βραβείο της πρώην ΕΣΣΔ.

Η απόφαση να εορτάζεται η ημέρα των αεροπορικών δυνάμεων πάρθηκε από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν, στις 29 Αυγούστου 1997. Τα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ρωσία, πολεμικά ελικόπτερα, αεροσκάφη μεταφορών και βομβαρδιστικά πέταξαν στους ουρανούς της χώρα σκορπώντας ενθουσιασμό σε όσους είχαν την ευκαιρία να τα δουν και να τα ακούσουν.

Μαζί με την εναέρια «παρέλαση» υπήρξαν και βομβαρδιστικές δοκιμές και ασκήσεις που αποδεικνύουν την ετοιμότητα, αλλά και τη αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου πολεμικού σώματος.

Πηγή: TASS