Ρωσία: Μισθοφόρος της Wagner προσπάθησε να φύγει από το πεδίο της μάχης και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

Ένας Ρώσος στρατιώτης, ο οποίος πολεμούσε με τις δυνάμεις της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner, διέφυγε από το πεδίο μάχης στην Ουκρανία και επιτέθηκε σε αστυνομικούς όταν πήγαν να τον συλλάβουν.

Όπως αναφέρουν οι ρωσικές αρχές, ο λιποτάκτης ήταν πρώην φυλακισμένος, ο οποίος στρατολογήθηκε μέσα από την φυλακή για να πολεμήσει στις τάξεις της Wagner. Ωστόσο, ο μισθοφόρος «άλλαξε γνώμη» και προσπάθησε να διαφύγει. Εντοπίστηκε από τη ρωσική αστυνομία στην περιοχή Ροστόφ, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικούς με ένα καλάσνικοφ.

Τελικά, ο λιποτάκτης συνελήφθη και σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε ένα βίντεο με τη σύλληψή του.

Από την μεριά του, ο ηγέτης και ιδρυτής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, σχολιάζοντας το περιστατικό, δήλωσε πως η εταιρεία θα διεξάγει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν υποστήριξε ότι το κύριο ερώτημα είναι «πώς ένας μαχητής της Wagner κατέληξε με ένα όπλο στα χέρια του στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». «Θα μπορούσε να είναι μέρος μιας ομάδας δολιοφθοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», δήλωσε.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν τον Πριγκόζιν να στρατολογεί κρατούμενους στις ρωσικές φυλακές, προσφέροντάς τους χρήματα και ελευθερία μετά από έξι μήνες, αν πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η Wagner, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πεδίο της μάχης στα ανατολικά από την αρχή της εισβολής, φαίνεται να αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και ειδικότερα στην περιοχή της Μπαχμούτ.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda