Ρωσία: Ο Πούτιν παραμένει «επιφυλακτικά αισιόδοξος» για την κατάσταση στην Ουκρανία

Διαβάστε τι δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος πρόεδρος

Πούτιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε σε δηλώσεις τους ότι παραμένει  «επιφυλακτικά αισιόδοξος» για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση του με τον Εμανουέλ Μακρόν ότι η κατάσταση στο Donbass βρίσκεται υπό έλεγχο. “Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο [Μακρόν] για τις τελευταίες επαφές μου με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας [Vladimir Zelensky]”, δήλωσε.

«Υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ μας αλλά και ορισμένα πράγματα που μπορούν να συζητηθούν και που εμπνέουν κάποια επιφυλακτική αισιοδοξία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Απο τη στιγμή που ο Ζέλενσκι έγινε ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Πούτιν είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες  μαζί του, στις 11 Ιουλίου και 7 Αυγούστου, για να συζητήσει τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία, απελευθέρωση κρατουμένων, δραστηριότητες στο Νορμανδία και εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση