Ρωσία: Ο Πούτιν «σνόμπαρε» το βίντεο της Ναβάλναγια – Αβάσιμους χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τους ισχυρισμούς της περί Νόβιτσοκ

Yulia Navalnaya, the widow of Alexei Navalny meets with European Council President Charles Michel (not pictured), on the day of a meeting of European Union foreign ministers in Brussels, Belgium February 19, 2024. REUTERS/Yves Herman/Pool

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «σνόμπαρε» το βίντεο της γυναίκας του Αλεξέι Ναβάλνι, της Γιούλια Ναβάλναγια, που από χθες κάνεις τον γύρο όλου του κόσμου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό η Ναβάλναγια καθιστούσε υπεύθυνο για τον θάνατο του αντιφρονούντα φυλακισμένου συζύγου της τον Πούτιν, ενώ προχωρούσε στην καταγγελία πως ο Αλεξέι Ναβάλνι δολοφονήθηκε με την νευροπαραλυτική ουσία Νόβιτσοκ. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο λόγος που απαγορεύεται ακόμη στην οικογένεια του εκλιπόντος να παραλάβει τη σορό του, είναι για να εξαφανιστεί από τον οργανισμό του η δηλητηριώδης χημική ουσία.

«Γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι πριν από τρεις ημέρες, θα σας το πούμε σύντομα. Σίγουρα θα μάθουμε ποιος ακριβώς έφερε σε πέρας αυτό το έγκλημα και με ποιο τρόπο. Θα πούμε ονόματα και θα δείξουμε πρόσωπα», είχε αναφέρει στο βίντεό της η Ναβάλναγια.

Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ