Ρωσία: Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ξεκινά πολεμικές ασκήσεις στην Κριμαία

Η Ρωσία συνεχίζει να προχωρά σε στρατιωτικές ασκήσεις και γυμνάσια όπου βρίσκει την ευκαιρία να προβάλλει την ισχύ της και τα οπλικά της συστήματα στην ξηρά στην θάλασσα και στον αέρα.

Μετά την ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνοδεύτηκε από φαντασμαγορικές εναέριες ασκήσεις μαχητικών αεροσκαφών, η Ρωσία στέλνει μήνυμα στο NATO, με ασκήσεις στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από στρατιωτικές μονάδες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, την πολεμική αεροπορία, τις ναυτικές δυνάμεις της Κριμαίας και του Νοβοροσίσκ, καθώς και διάφορες ναυτικές και παράκτιες δυνάμεις της περιοχής.

Οι δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που σταθμεύουν στη χερσόνησο της Κριμαίας και στην περιοχή Κρασνοντάρ στη νότια Ρωσία, έχουν δρομολογήσει πολεμικές ασκήσεις, ανέφερε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου του στόλου

«Σήμερα, μια μεγάλη άσκηση ξεκίνησε από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας σύμφωνα με εγκεκριμένο σχέδιο. Η άσκηση θα τεστάρει μέτρα για την καλύτερη λειτουργία των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, θέτοντάς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Όλες οι μονάδες μας πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα, συνδυάζοντας η καθεμία τις δυνάμεις της για χάρη του συνόλου. Διάφορα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, από το ναυτικό μέχρι την αεροπορία,  βρίσκονται σε ετοιμότητα στην χερσόνησο της Κριμαίας », αναφέρει η δήλωση.

Δεδομένου του μεγέθους που έχει ο ρωσικός  Στόλος της Μαύρης Θάλασσας στην άσκηση θα συμμετέχουν περίπου 1.500 άτομα και 200 ​​είδη στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πηγή: TASS