OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο στρατός θα παραμείνει στα σύνορα με την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

07/04/2021 - 19:37
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα διατηρήσει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία για όσο θεωρεί ότι χρειάζεται, καθώς αυτονομιστές υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία δήλωσαν πως η κατάσταση στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας επιδεινώνεται.

Δυτικές χώρες έχουν καλέσει για αυτοσυγκράτηση αφότου η Ουκρανία έκρουσε σήμα κινδύνου για την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα και η βία αυξήθηκε κατά μήκος της γραμμής του μετώπου ανάμεσα στα στρατεύματα του Κιέβου και τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Η αντιπαράθεση διπλασίασε την πίεση στο ρωσικό ρούβλι, η ισοτιμία του οποίου έναντι του δολαρίου έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Η Ρωσία έχει πει πως οι στρατιωτικές της κινήσεις είναι αμυντικές και δεν συνιστούν απειλή. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ρωτήθηκε για πόσο καιρό οι ρωσικές δυνάμεις θα σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.

Τι λέει το Κρεμλίνο

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος σε μέρη που θεωρούν πως χρειάζεται και αρμόζει, και θα παραμείνουν εκεί για όσο η στρατιωτική ηγεσία μας και η ανώτατη διοίκησή μας θεωρούν ότι αρμόζει», είπε ο Πεσκόφ.

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές πολεμούν από το 2014 εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς, μια σύγκρουση που σύμφωνα με το Κίεβο έχει κοστίσει τη ζωή σε 14.000 ανθρώπους.

«Η κατάσταση στη γραμμή επαφής παραμένει, φευ, εξαιρετικά ανειρήνευτη, η κατάσταση κλιμακώνεται και αλλάζει προς το χειρότερο. Ο όγκος των βομβαρδισμών αυξάνεται», είπε ο Ντένις Πουσίλιν, αυτονομιστής ηγέτης στο Ντονμπάς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ουκρανία και δυτικές χώρες υποστηρίζουν πως οι αυτονομιστές του Ντονμπάς εξοπλίζονται, καθοδηγούνται, χρηματοδοτούνται και λαμβάνουν βοήθεια από Ρώσους, περιλαμβανομένων και ενεργών ρωσικών στρατευμάτων. Η Μόσχα αρνείται ότι επεμβαίνει. Αν και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σταμάτησε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο το 2015, η σποραδική βία δεν σταμάτησε ποτέ.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πετρούσεφ, δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επέμβει στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, αλλά μπορεί να λάβει μέτρα αν παραστεί ανάγκη.

«Δεν έχουμε τέτοια σχέδια, όχι. Ωστόσο, παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς. Απτά μέτρα θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί», δήλωσε. Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως το Κίεβο μεταφέρει επιπρόσθετες δυνάμεις και όπλα στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς και παραβιάζει την εκεχειρία.

«Αυτή τη στιγμή, το Κίεβο εξακολουθεί να μεταφέρει επιπρόσθετες δυνάμεις και όπλα στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς και παραβιάζει την εκεχειρία», είπε η Ζαχάροβα.

Για προπαγάνδα και fake news κάνει λόγο των ρωσικό ΥΠΕΞ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ακόμη ότι οι δηλώσεις της Ουκρανίας και ορισμένων δυτικών χωρών περί ευθύνης της Ρωσίας στην κλιμάκωση των εντάσεων στο Ντονμπάς συνιστούν παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

«Προσέξαμε την επιθετική εκστρατεία πληροφοριών που εξαπέλυσαν πρόσφατα η Ουκρανία και ορισμένες δυτικές χώρες που προσπαθούν να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι κλιμακώνει τις εντάσεις στο Ντονμπάς και στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Η επιδεινούμενη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία προκλήθηκε από τις ίδιες αρχές του Κιέβου, επιλέγηκε ως δικαιολογία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του ρωσικού στρατού χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για να κατηγορηθεί η Μόσχα ότι κλιμακώνει τις εντάσεις.

«Θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική παραπληροφόρησης και προπαγάνδας είναι ενέργειες που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν το απαραίτητο πληροφοριακό υπόβαθρο και να εκτρέψουν την προσοχή από τις στρατιωτικές ετοιμασίες του ίδιου του Κιέβου στο Ντονμπάς, την υπονόμευση από την Ουκρανία της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ και την ενίσχυση της στρατιωτικής δραστηριότητας χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΗΠΑΚΡΕΜΛΙΝΟΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Χεζμπολάχ σκότωσε Ισραηλινή στρατιωτικό με επιδρομή drone «καμικάζι» στα σύνορα με τον Λίβανο

28/05/2026 - 10:51
Πασινιάν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υποστηρίζει τον Πασινιάν για τις εκλογές στην Αρμενία: «Make Armenia Great Again» [pic]

28/05/2026 - 10:28
Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη σκέφτεται να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Πούτιν για την Ουκρανία χωρίς να πέσει στις «ρωσικές παγίδες»

28/05/2026 - 09:54

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας για ένταξη στην ΕΟΚ: Κορυφαία στρατηγική επιλογή η ένταξη της Ελλάδας

Jas 39 Gripen: Η Σουηδία ανακοινώνει την δωρεά μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

KSS-III: Η: Η Νότια Κορέα θα αποκτήσει εγχώριας κατασκευής πυρηνοκίνητα υποβρύχια [pics]

Η Χεζμπολάχ σκότωσε Ισραηλινή στρατιωτικό με επιδρομή drone «καμικάζι» στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο Τραμπ υποστηρίζει τον Πασινιάν για τις εκλογές στην Αρμενία: «Make Armenia Great Again» [pic]

Η Ευρώπη σκέφτεται να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Πούτιν για την Ουκρανία χωρίς να πέσει στις «ρωσικές παγίδες»

ΗΠΑ: «Αμυντικές και μετρημένες οι επιθέσεις στα drones του Ιράν και στη βάση ελέγχου τους» [vid]

Ιράν: «Δεν θα κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μας – Ο Τραμπ είναι σε αδιέξοδο»

Top News

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τα copy paste του Αλέξη Τσίπρα - Μια προς μια οι αντιγραφές από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Χάρης Σιανίδης αποχαιρετά τη Γωγώ Μαστροκώστα: «Οι ζωές μας δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες»

Η Ferrari έβγαλε ηλεκτρικό αυτοκίνητο και άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως - Στο τιμόνι της Luce κάθισε ο Πάπας Λέων

Η Μαρία Αντώνα δημοσίευσε την πρώτη κοινή φωτογραφία με τον Γιώργο Λιάγκα: «Χρόνια πολλά, καπετάνιε της καρδιάς μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert