Ρωσία: «Πάνω από 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επιχείρησης»

Τουλάχιστον 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Πληροφοριών της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» (DPR), Ντανιήλ Μπεζόνοφ, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία έχει υποστεί τεράστιες απώλειες, τα περισσότερα από τα ετοιμοπόλεμα και έμπειρα στρατεύματά της είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν», είπε στο ρωσικό Channel One. «Βάσει των παρατηρήσεών μου, των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, ακόμη και των επίσημων εκθέσεων, οι απώλειές τους ανέρχονται σε πάνω από 50.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε ο Μπεζόνοφ.

«Και αν μετρήσουμε τους τραυματίες, ο αριθμός τους είναι τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερος, ξεπερνώντας περίπου τις 100.000 ή και τις 150.000», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αυτοανακηρυχθείσας «ΛΔΔ» που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, αυτοί που έρχονται να αντικαταστήσουν τους νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες είναι ως επί το πλείστον μέλη μονάδων εδαφικής άμυνας των οποίων το ηθικό είναι μάλλον χαμηλό. «Έχουν όντως ικανές δυνάμεις και από όσο γνωρίζω, προσπαθούν να τους αναδιατάξουν από τα σύνορα της Λευκορωσίας στο Ντονμπάς. Ωστόσο, δεν είναι παρά ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων», σημείωσε ο Μπεζόνοφ.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters