Ρωσία: Περισσότεροι από 117.000 νεοσύλλεκτοι κατετάγησαν στον στρατό από την 1η Ιανουαρίου

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 117.000 νεοσύλλεκτοι κατετάγησαν στον ρωσικό στρατό το τρέχον έτος, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

«Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Άμυνας …117.400 άτομα εντάχθηκαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων από την 1η Ιανουαρίου έως 19 Μαΐου με σύμβαση και στο πλαίσιο των δικών μας εθελοντικών δομών» φέρεται να δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Χθες, η Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης (Migri) αναφέρει ότι 1.109 Ρώσοι πολίτες έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής άσυλο στη Φινλανδία για να αποφύγουν την επιστράτευση στη Ρωσία.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών υποστηρίζει ότι περίπου 400.000 Ρώσοι είναι ανεπτυγμένοι το τρέχον διάστημα σε όλη την Ουκρανία. Ο επικεφαλής της Κιρίλο Μπούντανοφ δήλωσε πως εξ αυτών, 370.000 είναι μέλη του τακτικού στρατού. Επιπλέον, έκανε λόγο για 20.000 μέλη της Ρωσικής Φρουράς, επίλεκτης παραστρατιωτικής δύναμης, και περίπου 7.000 μισθοφόρους ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Wagner.

Το Κίεβο διατείνεται ότι οι απώλειες της Ρωσίας αφότου άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022 είναι λίγες λιγότερες από 200.000. Δεν είναι σαφές αν ο αριθμός αυτός αφορά μόνο τους νεκρούς, ή αν συμπεριλαμβάνει τους τραυματίες. Ούτε το ένα ούτε το άλλο μέρος στη σύρραξη δημοσιοποιούν αναλυτικά στοιχεία για τις απώλειές τους στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters