Ρωσία: Πράκτορες της FSB συνέλαβαν επιστήμονα για «προδοσία»

Οι  αρχές στη Ρωσία συνέλαβαν άλλον έναν επιστήμονα στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, τον οποίο κατηγορούν για «προδοσία» μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Onalert Newsroom
Ρωσία: Πράκτορες της FSB συνέλαβαν επιστήμονα για «προδοσία»

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στη Ρωσία συνέλαβαν άλλον έναν επιστήμονα στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, τον οποίο κατηγορούν για «προδοσία» μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό TASS.

Ο Ανατόλι Μάσλοφ, ο επικεφαλής επιστήμονας του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Μηχανικής του Νοβοσιμπίρσκ συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε φυλακή της Μόσχας, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διεξάγει η υπηρεσία πληροφοριών FSB, σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο Μάσλοφ πιστεύεται ότι παρέδωσε «δεδομένα που είναι κρατικά απόρρητα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αυτά σχετίζονταν με την υπερηχητική τεχνολογία. Πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μάσλοφ συνελήφθη στις 28 Ιουνίου. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Αυτήν την εβδομάδα συνελήφθη επίσης ο Ντμίτρι Κόλκερ, δόκτορας φυσικής και μαθηματικών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, με την κατηγορία της προδοσίας επειδή φέρεται ότι συνεργαζόταν με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κίνας. Η κατηγορία της προδοσίας επισύρει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόεδρος της Κομισιόν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πολυφωνία στην ΕΕ για να απαξιώσει τον ρόλο της στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ευρώπη εμφανίζεται ανοργάνωτη και δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποφασίσει ποιος θα μιλήσει εξ ονόματός της