Ρωσία: Ραντάρ και τεθωρακισμένα συνεργάζονται για την καταστροφή του εχθρού [pic/vid]

Τα τεθωρακισμένα MSTA-S  της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας εξαπέλυσαν βολές εναντίον «εχθρικών» στόχων και το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε πλάνα από την άσκηση.

«Τα τεθωρακισμένα πραγματοποίησαν πορεία 50 χιλιομέτρων στην περιοχή της στρατιωτικής άσκησης όντας καμουφλαρισμένα, σκοπός της άσκησης ήταν η ταχεία μεταφορά στις θέσεις του εχθρού χωρίς να γίνουν αντιληπτά. Η άσκηση ήταν συνδυαστική, όσοι έπαιρναν μέρος στην άσκηση δεν γνώριζαν την ακριβή θέση των στόχων, έπρεπε να ενημερωθούν από τα ραντάρ εδάφους του στρατού», ανέφερε το γραφείο Τύπου της ρωσικής στρατιωτικής περιφέρειας σε δήλωση του.

Τα ρωσικά ραντάρ Zoopark είναι μοναδικά, δεδομένου ότι η κύρια αποστολή τους είναι να ανιχνεύουν τη θέση των εχθρικών μηχανημάτων εδάφους όλων των ειδών, δίνοντας τις ακριβείς συντεταγμένες στο πυροβολικό.

Επιπλέον, αυτά τα ραντάρ είναι σε θέση να θέσουν τα drones του εχθρού υπό έλεγχο.

Βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνουν τα ραντάρ Zoopark και τα εκσυγχρονισμένα ολμοβόλα MSTA-S να τοποθετούνται σε θέσεις μάχης, όπου ίσα που ξεχωρίζουν από το τοπίο.

Μόλις αναπτυχθούν, τα ραντάρ μεταφέρουν τις πληροφορίες στο πυροβολικό, το οποίο πλέον διαθέτει πλήρως ψηφιοποιημένα συστήματα ελέγχου.

Αυτά τα ραντάρ είναι ικανά να λειτουργούν σε συντονισμό όχι μόνο με τα ολμοβόλα MSTA, αλλά και με πολλά συστήματα πυραύλων διαφορετικών τύπων.

Από την πλευρά του, το MSTA-S διαθέτει ένα κανόνι 152 χιλιοστών και έχει βεληνεκές 29 χιλιομέτρων, έχοντας τη δυνατότητα να εκτοξεύσει 10 βλήματα ανά λεπτό.

Η αυτονομία οδήγησής του ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα και χάρη σε έναν κινητήρα 780 ίππων, η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Συνολικά, το MSTA-S φέρει μέχρι 50 βλήματα και έχει πλήρωμα πέντε ατόμων.

Με πληροφορίες από TASS / Sputnik