Ρωσία: Ρωσικός πύραυλος έπεσε κατά λάθος σε κατοικημένη περιοχή στο Βορονέζ – Δεν υπήρχαν θύματα

Η Ρωσία βομβάρδισε, σήμερα Τρίτη, κατά λάθος ένα χωριό στη νότια περιοχή Βορονέζ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Την ώρα που η Ρωσία έπληττε την Ουκρανία με δεκάδες πυραύλος, πιθανότατα ένας από αυτούς δυσλειτούργησε, ξέφυγε της πορείας του και έπεσε στο ρωσικό χωριό Petropavlovka, προκαλώντας σοκ στους κατοίκους..

Δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο ετών επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία .

«Στις 2 Ιανουαρίου 2024, περίπου στις 9 π.μ. ώρα Μόσχας, κατά τη διάρκεια πτήσης των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, σημειώθηκε μια ανώμαλη εκτόξευση πυραύλων πάνω από το χωριό Petropavlovka στην περιοχή Βορονέζ», ανέφερε ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό. «Δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε.

Το χωριό Petropavlovka βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζι ότι έξι κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

«Γίνεται έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος. Μια επιτροπή εργάζεται επί τόπου για να εκτιμήσει τη φύση της ζημιάς και να παράσχει βοήθεια στην αποκατάσταση σπιτιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Βορονέζ, Alexander Gusev, είπε ότι ορισμένοι από τους κατοίκους της Petropavlovka έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταλύματα. Είπε επίσης ότι δεν υπήρξαν θύματα, αλλά είπε ότι «καταγράφηκαν καταστροφές σε επτά νοικοκυριά».

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο ρωσικός στρατός αναγνώρισε ότι ένα από τα πολεμικά του αεροσκάφη έριξε κατά λάθος μια βόμβα στη δική του πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας έκρηξη.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου