Ρωσία: Στο Υπουργείο Εξωτερικών η Βρετανίδα πρέσβης για την επίθεση στον Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας [vid]

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα την πρεσβευτή της Βρετανίας αναφορικά με τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι προσωπικό του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού είναι αναμιγμένο στην ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο σκάφος εναντίον του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Η πρεσβευτής Ντέμπορα Μπρόνερτ έφθασε λίγο μετά τις 10:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μπρόνερτ παρέμεινε για περίπου 30 λεπτά μέσα στο υπουργείο, είπε δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν επιτόπου. Δεν υπήρξε άμεσα κάποια δήλωση ούτε από τη ρωσική ούτε από τη βρετανική πλευρά σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτών που συζητήθηκαν.

Κατά την άφιξή της η Ντέμπορα Μπρόνερτ έγινε δεκτή από μικρή ομάδα κλακαδόρων που κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν πως η Βρετανία είναι «κράτος τρομοκράτης».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη Ρωσία, Μαρία Ζαχάροβα, είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, πως επρόκειτο να κληθεί η πρεσβευτής σχετικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με μη επανδρωμένο σκάφος στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014 από την Ουκρανία.

Η Βρετανία υποστηρίζει πως οι κατηγορίες είναι εσφαλμένες. Μετά την επίθεση του μη επανδρωμένου σκάφους, η Ρωσία ανέστειλε προσωρινά τη συμμετοχή της στη συμφωνία για εξαγωγές δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, που είχε συναφθεί με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει υποστηρίξει ακόμη πως μέλη του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ανατίναξαν τους αγωγούς αερίου Nord Stream, μια κατηγορία για την οποία το Λονδίνο έχει δηλώσει πως είναι ψευδής και έχει στόχο να αποσπάσει την προσοχή από τις ρωσικές στρατιωτικές αποτυχίες στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ