Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις αποθήκες που ανήκουν στην Ozon, τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, στοχοθετήθηκαν από επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), ανακοίνωσε σήμερα 24/8/2026 η εταιρεία, αυξάνοντας τον αριθμό των εγκαταστάσεων που στοχοθετήθηκαν από τις 22 Αυγούστου σε έξι.
Η Ozon ανακοίνωσε ότι η αποθήκη της στη Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν έχει πιάσει φωτιά έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους ενώ απομακρύνθηκαν οι εργάτες από αποθήκες στο Αντιγκεΐσκ, στην περιφέρεια Αντιγκέγια, και στο Νεβινομίσκ, στην περιφέρεια της Σταυρούπολης.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, έχουν τραυματισθεί άνθρωποι», ανακοίνωσε με δήλωσή της η Ozon, αναφερόμενη στην εγκατάσταση στη Μαχατσκαλά, όπου οι επιχειρήσεις έχουν διακοπεί.
God morgon! Tidigt i morse fick Ozons logistikhub i Tjube i ryska Dagestan drönarbesök och en kraftig brand utbröt. Logistikhubben har en yta på 130 000 m2 och har spelat en viktig roll i norra Kaukasus. pic.twitter.com/o7uvf5OrM1
— Fria Ukraina (@FriaUkraina) August 24, 2026
Ozon logistics hub in the Tyube industrial park, Dagestan, Russia, was attacked by drones early this morning, triggering a large fire.
— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) August 24, 2026
The complex covers around 130,000 m². Ozon is one of Russia’s largest online marketplaces, similar to Wildberries, with a nationwide network of… pic.twitter.com/PycS1fFg7F
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα ότι μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην εγκατάστασή της στην πόλη Ενέμ στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ. Πρόσθεσε πως οι εγκαταστάσεις της στην Αντιγκέγια και τη Σταυρούπολη δεν υπέστησαν ζημιές.
Η τιμή της μετοχής της Ozon έπεσε μέχρι και 12% στο χρηματιστήριο της Μόσχας όταν έγινε γνωστή η επίθεση. Η μετοχή του κύριου μετόχου της, της εταιρείας AFK Sistema, έπεσε σχεδόν 13%.
Η Ozon έγινε η δεύτερη μεγάλη ρωσική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, μετά την ανταγωνίστριά της, την Wildberries, που στοχοθετήθηκε από επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Οι εργασίες σε κέντρο εφοδιασμού στην περιφέρεια της Σαμάρα σταμάτησαν μετά το πρώτο ουκρανικό πλήγμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις 22 Αυγούστου.
Στο μεταξύ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο MiG-29 και δύο ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, έκανε γνωστό ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων μη επανδρωμένων συστημάτων Ρόμπερτ Μπρόβντι.
Ο Μπρόβντι δήλωσε μέσω του Telegram ότι ένα από τα πλοία που δέχθηκαν επίθεση ήταν δεξαμενόπλοιο και το άλλο φορτηγό ξηρού φορτίου.
Εν τω μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του αναχαίτισαν και κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από ρωσικές περιφέρειες 351 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.




