Ρωσία: Το NATO «παίζει με τη φωτιά» – Ειδικοί «εξετάζουν» τα ουκρανικά άρματα μάχης T-64

Παραδίδοντας όπλα στην Ουκρανία, οι χώρες του NATO «παίζουν με τη φωτιά», σύμφωνα με τον Νικολάι Κόμπρινετς, διευθυντή του Τμήματος Πανευρωπαϊκής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε ότι 40.000 στρατιώτες του NATO βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού και ότι ενισχύουν την ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

«Οι παραδόσεις στρατιωτικών εξοπλισμών από χώρες του NATO στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο ανησυχητικές. Παίζουν με τη φωτιά», είπε ο Κόμπρινετς. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια εθνικιστών και τρομοκρατών.

Ρώσοι ειδικοί «εξετάζουν» τα ουκρανικά άρματα μάχης

Η Ουκρανία έχει αναβαθμίσει τα άρματα μάχης της σύμφωνα με τα πρότυπα του NATO, όπως αποδεικνύεται από τα τεθωρακισμένα που κατέλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κοντά στο Τσέρνιγκοφ, ανέφερε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν μάχιμα, πλήρως επιχειρησιακά άρματα μάχης T-64 που εγκαταλείφθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα περίχωρα του Chernigov και εξετάζονται τώρα από Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς. Σε σύγκριση με οχήματα μάχης γραμμής βάσης, αυτά τα άρματα είναι εξοπλισμένα με νυχτερινή όραση, θερμοαπεικόνιση και όργανα παρατήρησης καθώς και με συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης προδιαγραφών του NATO», διευκρίνισε το υπουργείο στη Ρωσία.

 

Με πληροφορίες από: B92 / TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters