Ρωσία: Ανακοίνωσε πρόγραμμα αποχώρησης στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα [pics,vid]

Η Ρωσία ανακοίνωσε την τελική φάση της επιχειρησιακής ανάπτυξης των στρατευμάτων της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, διά στόματος του εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγου Ιγκόρ Κονασένκοφ:  «Σύμφωνα με το σχέδιο εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες που έχουν ολοκληρώσει εκπαιδευτικά καθήκοντα τους, κατευθύνονται οργανωμένα προς τις βάσεις τους». Με άλλα λόγια, πρόκειται για το σχέδιο αποχώρησης από τα ουκρανικά σύνορα, νότια στην Κριμαία και δυτικά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο ίδιος τόνισε ότι η η φόρτωση βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων πραγματοποιείται σε σιδηροδρόμους ενώ άλλες μονάδες μεμονωμένες έχουν συγκεντρωθεί και συνοδευόμενες από τμήματα της στρατονομίας επιστρέφουν βάσει σχεδίου στα στρατόπεδά τους. Όλες αυτές οι κινήσεις και ενέργειες ειναι αποτέλεσμα επεξεργασίας και σχεδιασμού των διοικητών σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων που επιφορτίστηκαν την οργάνωση και την διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ήδη οι πρώτες μονάδες έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους».

Στην συνέχεια ο Ρώσος Υποστράτηγος διευκρίνισε ότι μονάδες διοικητικής μέριμνηας και υλικοτεχνικής υποστήριξης που ανήκουν στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, διένυσαν μια απόσταση 700 χιλιομέτρων και σήμερα βρίσκονται στα στρατόπεδά τους, στην ευρύτερη περιοχή του Νόβγκοροντ. Από την άλλη, τρένα μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, μέσων, οπλικών συστημάτων και προμηθειών που ανήκουν στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια επέστρεψαν στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους στην Τσετσενία και στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, αφού ολοκλήρωσαν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους στην Κριμαία.

Κομβόι ρωσικών αρμάτων μάχης που επιστρέφουν στις βάσεις τους

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι όσες στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες συμμετέχουν ακόμα στις ασκήσεις «Allied Resolve 2022» μαζί με τις λευκορωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, θα πραγματοποιήσουν σήμερα και το Σάββατο 19 Φενρουαρίου βολές με πραγματικά πυρά και αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα επιστρέψουν βάσει του χρονοδιαγράμματος στις μόνιμες βάσεις τους.

 

Εικόνα που δείχνει τις Στρατιωτικές Περιφέρειες της ρωσικής Ομοσπονδίας.

Φωτογραφίες Reuters