Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τους νέους επικεφαλής στις τέσσερις Στρατιωτικές Περιφέρειες

Συνταγματάρχης Σεργκέι Κουζόβλεφ

Το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των επικεφαλής στους τέσσερις στρατιωτικούς τομείς του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αντρέι Μορντφίτσεφ είναι τώρα επικεφαλής του Κεντρικού Στρατιωτικού Τομέα, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα και το OnAlert.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο συνταγματάρχης Σεργκέι Κουζόβλεφ, o οποίος διετέλεσε διοικητής μονάδας στους δύο πολέμους στην Τσετσενία, διορίστηκε διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ενώ ο Αντιστράτηγος Γεβγένι Νικιφόροφ έγινε διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο αντιστράτηγος Ρουστάμ Μουράντοφ διορίστηκε διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας τον Αύγουστο του 2022, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, η Ρωσία χωρίζεται σε πέντε στρατιωτικές περιφέρειες – Δυτική, Κεντρική, Ανατολική, Νότια και Βόρεια, ανέφερε το RIA Novosti.

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία δύο διυπηρεσιακών στρατηγικών εδαφικών ενώσεων των ενόπλων δυνάμεων – της Μόσχας και του Λένινγκραντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι απαραίτητο λόγω της επιθυμίας του ΝΑΤΟ να αναπτύξει το στρατιωτικό του δυναμικό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, συγκεκριμένα στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Πηγή: TΑSS / Φωτογραφία Wikimedia Commons