Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο στη Λιθουανία – Απογειώθηκαν ισπανικά Eurofighter για να τα αναχαιτίσουν

Η Λιθουανία θα καλέσει εκπροσώπους της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθούν για «απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά», ανακοίνωσε ο Λιθουανός ΥΠΕΞ.

Su-30 - Εσθονία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο στη Λιθουανία. «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιθουανίας», όπως ανακοίνωσε το λιθουανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται η σημασία της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ετοιμότητας αεράμυνας.
Το υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει εκπροσώπους της ρωσικής πρεσβείας για να διαμαρτυρηθούν για απερίσκεπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά», προσθέτει στην ανάρτησή του ο Λιθουανός ΥΠΕΞ.

Ένα μαχητικό Su-30 και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Il-78 της Ρωσίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας από το Καλίνινγκραντ και παρέμειναν εκεί για 18 δευτερόλεπτα.

Μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της Αποστολής Εναέριας Αστυνόμευσης της Βαλτικής (Baltic Air Policing) του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την απειλή. Ωστόσο, τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν ήδη αποχωρήσει από τον εναέριο χώρο στη Λιθουανία.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ