Ρωσικό Airbus: Γιατί η πιθανότερη αιτία της πτώσης είναι η έκρηξη βόμβας

Όλο και περισσότεροι ειδικοί και εμπειρογνώμονες φαίνεται ότι προσχωρούν στην άποψη ότι το ρωσικό Airbus συνετρίβη στο Σινά από έκρηξη βόμβας που κάποιος είχε τοποθετήσει μέσα στο αεροσκάφος.

Το Stratfor επικαλούμενο ειδικούς σχεδόν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιας τεχνικής βλάβης ή αστοχίας στο Airbus. Κι αυτό γιατί όπως γράφει ,οποιαδήποτε βλάβη κι αν προέκυπτε δεν θα μπορούσε να διαλύσει το αεροσκάφος στον αέρα με τον τρόπο που αυτό έγινε.

Κατάρριψη από το έδαφος επίσης είναι αδύνατη,σύμφωνα με το Stratfor. Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά έχουν καταρρίψει ελικόπτερο του αιγυπτιακού στρατού, σε πολύ χαμηλό ύψος όμως. Δεν διαθέτουν αντιαεροπορικά που θα μπορούσαν να ρίξουν ένα αεροσκάφος που πετά σε ύψος 31.000 ποδών ,όπως το Airbus.

Συνεπώς η πιθανότερη αιτία της συντριβής είναι η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού εντός του αεροσκάφους.

Οι τζιχαντιστές σημειώνει το Stratfor εδώ και καιρό προσπαθούν να κάνουν επίθεση σε επιβατηγό αεροσκάφος. Επισημαίνει ακόμη ότι οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει μια σειρά εξελιγμένων εκρηκτικών μηχανισμών στην Αίγυπτο τους τελευταίους μήνες

“Η πτήση 9268 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ της Αιγύπτου, του οποίου η κατάσταση ασφάλειας είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα κακή”, υποστηρίζει το Stratfor.

“Πράκτορες ασφαλείας του αεροδρομίου συχνά δωροδοκούνται με αντάλλαγμα να επιτρέπουν στους επιβάτες να παρακάμψει σημεία ελέγχου ασφαλείας. Επίσης δεν δίδεται η πρέπουσα σημασία στα όσα μεταφέρουν οι επιβάτες.

Για όλα αυτά το Stratfor εκτιμά ότι το ρωσικό Airbus έπεσε από βόμβα.