Ρωσικό MiG-31 αναχαίτισε νορβηγικό κατασκοπευτικό «λίγο πριν παραβιάσει το ρωσικό εναέριο χώρο»

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 αναχαίτισε ένα νορβηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου P-3C Orion πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς, στην οποία συνορεύουν οι δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Άμυνας της Ρωσίας.

Οι ρωσικές αρχές ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισαν έναν «στόχο» να πλησιάζει κοντά στα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Θάλασσας Μπάρεντς. Ένα μαχητικό MiG-31 των δυνάμεων συναγερμού ταχείας αντίδρασης αεράμυνας του Βόρειου Στόλου επιχείρησαν να το αναγνωρίσουν, ανέφερε το Κέντρο.

«Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P-3C Orion της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας και το αναχαίτισε πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς. Δεν θα επιτρεπόταν καμία παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στην αεροπορική βάση της έδρας του, αφού το αναγνωριστικό αεροσκάφος P-3C Orion της Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας έκανε αναστροφή και απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, πρόσθεσαν οι ρωσικές αρχές.

«Η πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους προχώρησε σε αυστηρή συμμόρφωση με τις διεθνείς απαιτήσεις χρήσης του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα χωρίς να διασχίσει αεροπορικές διαδρομές ή να πετάξει επικίνδυνα κοντά σε ξένα αεροσκάφη», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Με πληροφορίες από: TASS