Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Εξουδετερώσαμε ξένους μισθοφόρους σε πλήγμα στο Χάρκοβο – Οι περισσότεροι ήταν Γάλλοι»

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα πλήγμα ακριβείας χθες Τρίτη με στόχο ένα κτίριο που στέγαζε «ξένους μαχητές» στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι μαχητές ήταν κυρίως Γάλλοι μισθοφόροι και το κτίριο καταστράφηκε, ενώ περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά αυτή της Μόσχας.

Τοπικοί αξιωματούχοι στο Χάρκοβο ανέφεραν χθες ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας 17 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης, Ιχόρ Τερέχοφ, από την πλευρά του επέμεινε πως τα πλήγματα έγιναν σε περιοχή όπου δεν υπήρχε «καμιά» στρατιωτική υποδομή και δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Το Χάρκοβο γίνεται συχνά στόχος ρωσικών επιθέσεων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική επικράτεια γίνονται αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Τμήμα της περιφέρειας αυτής στην ανατολική Ουκρανία, είχε πέσει στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων κατά την πρώτη φάση του πολέμου, μετά τον Φεβρουάριο του 2022, όμως ουκρανική αντεπίθεση το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς οδήγησε στην απώθηση των Ρώσων ανατολικότερα. Το ίδιο το Χάρκοβο ως πόλη δεν έχει καταληφθεί και ελέγχεται κανονικά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου