«Ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν στο Ιράν κι όχι στη Συρία» υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Στο Ιράν κι όχι στη Συρία συνετρίβησαν πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από ρωσικό πλοίο . Αυτό ισχυρίζονται αμερικανοί αξιωματούχοι και μεταδίδουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πλοία που έπλεαν στην Κασπία.

«Τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι συνετρίβησαν χθες στο Ιράν» μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και το πρακτορείο Reuters.
Αμερικανική κυβερνητική πηγή επεσήμανε επιπλέον ότι η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ που περνούν από τον εναέριο χώρο του Ιράν προς τη Συρία για να πλήττει θέσεις των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

To υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ που εκτοξεύθηκαν προς τη Συρία από την Κασπία Θάλασσα έπληξαν τους προκαθορισμένους στόχους τους, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Σε αντίθεση με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN εμείς δε μιλάμε επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι-Λαβρόφ

Η Συρία ήταν το αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί συνομίλησαν σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει συντονισμός στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και επισήμαναν την αναγκαιότητα να αποφευχθούν περιστατικά εμπλοκών στον εναέριο χώρο της Συρίας, όπου η Ρωσία και ένας διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.