Ρουμανία: Ζωτικής σημασίας τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και την απεξάρτησή της από άλλες πηγές τροφοδοσίας αποτελούν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, για τον εντοπισμό των οποίων εργάζονται εταιρείες, όπως η Exxon Mobil και η Petrom, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή, όπου οι Exxon Mobil και η Petrom κάνουν εργασίες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου, περίπου 200 χιλιόμετρα από την ακτή και σε βάθος 800 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ο κ. Πόντα χαιρέτισε την πρόθεση της Exxon Mobil να είναι παρούσα στη ρουμανική αγορά φυσικού αερίου και αναφέρθηκε στην κοινοπραξία που συνέστησαν οι Exxon Mobil και Petrom με την κρατική εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου Transgaz.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων και των εργασιών που υλοποιούν οι εταιρείες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Πρόσθεσε δε, ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου θα αποτελέσουν ένα βασικό «κρίκο» της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο «ψυχρός πόλεμος» του φυσικού αερίου, και η εμπλοκή της Ευρώπης

Αγωγός South Stream – Αυστριακή στήριξη με ανταλλάγματα