Ρωσία – Ισραήλ οι καλύτεροι πελάτες του τουρκικού ΤΟΥΟΤΑ

Η  Ρωσία και το Ισραήλ είναι οι καλύτεροι ξένοι πελάτες του νέου μοντέλου του τουρκικού  Toyota Corolla που κατασκευάζεται στην Sakarya (ανατολικά της Κωνσταντινούπολης) και εξάγεται σε 52 χώρες του κόσμου, γράφει η εφημερίδα Vatan.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της Toyota Tουρκίας, κ.Orhan Özer, δήλωσε ότι η εταιρία  συνεχίζει την υλοποίηση των στόχων της στις εξαγωγές. Τους τελευταίους 6 μήνες, το 70 % των οχημάτων  Corolla πουλήθηκαν σε τρεις χώρες- Τουρκία,Ισραήλ και Ρωσία.Σύμφωνα με τον κ. Özer, κατά τους 11 πρώτους μήνες του 2013 κατασκευάστηκαν 91.000 αυτοκίνητα που σημαίνει μια αύξηση της τάξεως του 25% συγκριτικά με πέρυσι.

Η ευρωπαϊκή έκδοσή του συγκεκριμένου μοντέλου  κατασκευάζεται στην Τουρκία  στο εργοστάσιο της Toyota στην Sakarya.Μάλιστα το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην  Κωνσταντινούπολη.

«Παρά τη συνέχιση της πολιτικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, τα τουρκικά αυτοκίνητα αναμένεται να έχουν  σημαντική αύξηση σε πωλήσεις στο Ισραήλ. Στα νέα μοντέλα που παράγονται στην Τουρκία, το Ισραήλ έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς που φθάνει το 15%», είχε επισημάνει παλιότερα τουρκικό δημοσίευμα.