Ρωσία: 500.000 επαγγελματίες στρατιώτες σε μια 10ετία

O Ρωσικός στρατός θα έχει 500.000 στρατιώτες που υπηρετούν με επαγγελματικά συμβόλαια μέσα σε μια 10ετία , είπε ο υπουργός Άμυνας κ. Σεργκέι Shoigu .Οι μισές από τις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να απαρτίζονται από επαγγελματίες μέχρι το 2022, σύμφωνα με τα σχέδια.
 
«Προς το παρόν , ο ρωσικός στρατός έχει 82% του απαιτούμενου ανθρώπινου δυναμικο», δήλωσε ο κ. Shoigu .
«Έχουμε προτεραιότητα στην πλήρη στελέχωση των αερομεταφερόμενων  δυνάμεων,των  ειδικών δυνάμεων ,των πεζοναυτών, των ειρηνευτικών μονάδων  συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που συμμετέχουν στην εξασφάλιση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει αναλάβει σημαντική μεταρρύθμιση του στρατού που περιλαμβάνει σχεδιάζει να δαπανήσει 650 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 για νέο εξοπλισμό και τη μετάβαση από ένα στρατό κληρωτών σε μεγάλο βαθμό επαγγελματικό.

Ο κ Shoigu δήλωσε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει την πρακτική των μεγάλης κλίμακας»snap -alert» ασκήσεις το 2014 για να ελέγξει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων .
Ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει έξι αιφνιδιαστικούς ελέγχους ετοιμότητας μάχης και  περισσότερες από  750 προγραμματισμένες ασκήσεις  από την αρχή του τρέχοντος έτους .Ο κ. Shoigu είπε ότι οι ασκήσεις βοήθησαν να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική εικόνα της τρέχουσας κατάστασης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και να προσαρμόσετε  τα σχέδια  για διάφορους κλάδους του στρατού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούτιν: Να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική