OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η ενεργή φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ολοκληρώνεται

21/11/2017 - 14:45
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η «ενεργή φάση της στρατιωτικής επιχείρησης» στη Συρία, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί σε υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, «ολοκληρώνεται», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Η ενεργή φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία ολοκληρώνεται. Αν και παραμένουν μια σειρά προβλήματα, αυτό το στάδιο φθάνει λογικά στην κατάληξή του», δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων στη διάρκεια μιας συνάντησης στο Σότσι (νοτιοδυτική Ρωσία) με τον ιρανό και τον τούρκο ομόλογό του, κατά την παραμονή μιας συνόδου κορυφής των προέδρων των τριών χωρών.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες βράδυ κατά τη συνάντησή του με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ: «Όσον αφορά την κοινή εργασία μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, η επιχείρηση αυτή πλησιάζει στο τέλος της».

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση, που ξεκίνησε το 2015, επέτρεψε στον συριακό στρατό να ανακαταλάβει από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την αρχαία πόλη Παλμύρα και να εκδιώξει τους αντάρτες από το προπύργιό τους, το Χαλέπι, στον βορρά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις εκδίωξαν το βράδυ της Κυριακής τους τζιχαντιστές από την Μπουκαμάλ, τελευταίο αστικό προπύργιο στη Συρία του ΙΚ, το οποίο έχει χάσει σχεδόν το σύνολο των εδαφών τα οποία κατείχε και του οποίου το «χαλιφάτο», το οποίο ανακήρυξε το 2014, κατέρρευσε.
Κατά τη συνάντηση «ο Άσαντ διαπίστωσε με ικανοποίηση πως η επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που επέτρεψε να σωθεί η Συρία, έφθασε ντε φάκτο στο τέλος της», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Ο Πούτιν τον διόρθωσε λίγο, λέγοντας πως υποτροπές είναι πιθανές (…) αλλά χωρίς να μπορούν να επενεργήσουν στην επιτυχή κατάληξη της επιχείρησης στο σύνολό της», πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2016 την πρόθεσή του να μετατρέψει τις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς (βορειοδυτικά) σε «μόνιμη ρωσική ναυτική βάση». Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε επίσης επιθετικά αεροπλάνα και βομβαρδιστικά που επιχειρούν από την αεροπορική βάση του Χμεϊμίν, προπύργιο των αλεβιτών του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, κοντά στη Λαττάκεια.
Η πρώην βάση της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας παραχωρήθηκε στους ρώσους στρατιωτικούς στην αρχή της επέμβασής τους στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας τον οποίο θα ενημερώσει για τη συνάντησή του με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.
«Σήμερα θα υπάρξει τηλεφωνική συνδιάλεξη του Πούτιν με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, και μπορούμε να αναμένουμε πως ο Πούτιν θα ενημερώσει τον σαουδάραβα ομόλογό του για τη χθεσινή συνάντηση», είπε ο Πεσκόφ.
Ο Πούτιν υποδέχθηκε χθες τον Άσαντ στην κατοικία του στο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, για να συνομιλήσουν για την ανάγκη μετατόπισης από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επιδίωξη μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Tags: ΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΥΡΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

11/05/2026 - 22:08
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert