Ρωσία: Νέα ραντάρ θα παρακολουθούν το ΝΑΤΟ απο την Κριμαία!

Ο ρώσικος στρατός θα αναπτύξει νέα ραντάρ στην Βαλτική και στην Μαύρη Θάλασσα, μια προσπάθεια για την στενή παρακολούθηση των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
Τα νέα ραντάρ είναι σε θέση να αιχνέυουν τους στόχους τους από πολύ μεγάλη απόσταση  τόσο στον άερα όσο στο έδαφος.
Τα ραντάρ τύπου OTH (πέρα από τον ορίζοντα) αναμένεται να αναλάβουν ενεργό ρόλο όσον αφορά την άμυνα της Ρωσίας μέσα στο 2017. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να αναπτύξει τα ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς στη Βαλτική και στη Μαύρη Θάλασσα για να είναι σε θέση να παρακολουθεί στενά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ αναφέρει το Interfax . Τα ραντάρ είναι σε θέση να παρακολουθούν τόσο πολεμικά πλοία όσο και αεροσκάφη από απόσταση έως και 450 χιλιομέτρα.

Αναμένουμε ότι τα αναβαθμισμένα »Podsolnukh» θα βρίσκονται στη Βαλτική μέχρι το 2017, ανέφερε στρατιωτική πηγή στο Interfax την Τετάρτη.
Επίσης είπε ότι ότι ένας παρόμοιος σταθμός ραντάρ πρόκειται να εγκατασταθεί στην Κριμαία, ικανός να ανιχνεύσει οποιοδήποτε πολεμικό πλοίο που περνάει από το Βόσπορο.

Οι δύο σταθμοί ραντάρ θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες της Ρωσίας να παρακολουθεί το ΝΑΤΟ σε αυτές τις περιοχές, όπου όπως υποστηρίζουν ρώσικες πηγές υπήρξε μια δραματική αύξηση στρατιωτικών ασκήσεων της Συμμαχίας. 

Το ραντάρ Podsolnukh που σημαίνει στα ρωσικά ‘’ηλιοτρόπιο’’ είναι σχεδιασμένο να ανιχνέυει και να παρακολουθεί στόχους τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα. Τρία ραντάρ Podsolnukh είναι σήμερα σε λειτουργία στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας και στην Κασπία Θάλασσα.

Ο κατασκευαστής των ραντάρ Podsolnukh δήλωσε ότι μέχρι το 2017 θα υπάρχουν νέοι σταθμοί ραντάρ για το Υπουργείο Άμυνας. » Το 2017 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προμηθεύσει αρκετούς σταθμούς για το Πολεμικό Ναυτικό στην περιοχή της Αρκτικής , καθώς και στα νότια και δυτικά σύνορα της Ρωσίας , » όπως  δήλωσε ο Sergeii Baev , γενικός διευθυντής της RTI Systems στην Interfax .

Τα ραντάρ τύπου OTH χρησιμοποιούν συνήθως ιονοσφαιρική ανάκλαση, πράγμα που σημαίνει ότι τα ραδιοσήματα που αποστέλλονται προς την ιονόσφαιρα ανακλώνται πίσω στο έδαφος .

Τα θαλάσσια και χερσαία ραντάρ OTH αποκτούν ολοένα και περισσότερη φήμη στις παράκτιες χώρες για την προστασία των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών τους από την πειρατεία , το λαθρεμπόριο και η παράνομη αλιεία . 

ΠΗΓΗ: Απόδοση από RT