Ρωσική διάψευση για τα Mistral

Διέψευσε τις πληροφορίες περί ανάληψης της φρούρησης του ελικοπτεροφόρου κλάσης Mistral “Vladivostok” από Ρώσους πεζοναύτες υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ρωσικού ναυτικού. Ρωσικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει πως Ρώσοι πεζοναύτες είχαν αναλάβει τη φρούρηση του πλοίου, τι οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σαιντ Ναζέρ.

Η Ρωσία είχε παραγγείλει δύο ελικοπτεροφόρα της κλάσης στη Γαλλία, το πρώτο εκ των οποίων είναι έτοιμο προς παράδοση. Ωστόσο η Γαλλία, πιεζόμενη ασφυκτικά από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, δεν έχει ακόμα παραδώσει το πλοίο.

“Το πλοίο δεν έχει παραδοθεί στο Ρωσικό ναυτικό ακόμα. Το σκάφος δεν έχει ρωσικό πλήρωμα. Το πλήρωμα που θα αναλάμβανε το σκάφος επιβαίνει στο πλοίο “Smolny”. Το σκάφος τελεί υπό την επίβλεψη των υπευθύνων των ναυπηγείων. Τα δημοσιεύματα του Τύπου είναι φανταστικά”, ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti.

Η Ρωσία και Γαλλία έχουν υπογράψει σύμβαση, ύψους 1,2 δισ. Ευρώ για την αγορά, από την πρώτη, των δύο σκαφών της κλάσης. Η συμφωνία υπεγράφη το 2011 και το πρώτο από τα δύο έπρεπε να παραδοθεί τον Νοέμβριο. Ωστόσο η Γαλλία, κωλυσιεργεί, λόγω των πιέσεων που τις ασκούνται. Το δεύτερο πλοίο, το “Sevastopol”, θα πρέπει να παραδοθεί, βάσει της συμφωνίας, εντός του 2015.

Πηγή : sputniknews.com/military

Mετάφραση – επιμέλεια : On Alert