Ρωσία: 55.000 στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία – Φόβοι για εισβολή

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναπτύξει 55.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα σε μια επίδειξη ισχύος της Ρωσίας αναζωπυρώνοντας φόβους για μια ρωσική εισβολή.

Η ξαφνική αυτη εξέλιξη προσθέτει στους 7.500 Ρώσους στρατιώτες που ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Πούτιν Ihor Dolhov έκανε την ανακοίνωση στο Κίεβο, όπου αξιωματούχοι ειναι πεπεισμένοι οτι η Ρωσία προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την σταδιακή αύξηση ρωσικών στρατευμάτων στα περίχωρα των συνόρων της Ουκρανίας. 

Ο Dolhov, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Liga.net : «Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 55.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
«Η παρουσία του ρωσικού τακτικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας κυμαίνεται από 5.000 έως 7.500 στρατιώτες.
«Στην Κριμαία, οι στρατιώτες ειναι 23.000, εκ των οποίων 9.000 βρίσκονται στα διοικητικά σύνορα».
Υπήρξαν επίσης αναφορές για παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο UNIAN.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για να στείλει 80 φορές περισσότερους στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λευκορωσία το 2017 σε σχέση με το 2016.

Η Ρωσία κατέλαβε την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας το 2014, την ίδια χρονιά ξεκίνησε μια σειρά από επιθέσεις στην Ουκρανία.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου ρώσοι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο παραμένουν σε διαμάχη με τον ουκρανικό στρατό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Ο φόβος είναι ότι η Ρωσία θα εισβάλει έτσι ώστε να μπορεί να έχει την εξουσία της περιοχής που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με την Κριμαία όπου η Ουκρανία πιστεύει ότι ο Πούτιν θα διοργανώσει μια κεντρική διοίκηση για να βοηθήσει τη Μόσχα και να γυρίσει την πλάτη στη Δύση.