Ρωσία: Απειλεί με αντίποινα για το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στη Μάυρη Θάλασσα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει, μετα απο την είσοδο ενός πλοίου των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, με μέτρα που δεν εχουν διευκρινιστεί. Όπως αναφέρει το ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων RIA η ανάπτυξη αυτη όπως και άλλες έχουν σχεδιαστεί με στόχο να κορυφώσουν τις εντάσεις μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το USS Porter, ένα αμερικάνικο αντιτορπιλικό, εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα πριν από λίγες ημέρες, μια κίνηση που πρόκαλεσε την οργή της Μόσχας καθώς στο εν λόγω αντιτορπιλικό είχε πρόσφατα εγκατασταθεί ένα νέο πυραυλικό σύστημα.

Αξιωματούχοι του Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη οτι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο αυτό το μήνα πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία καθώς η Ουάσιγκτον προσπαθεί να ισορροπήσει τις ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες.

«Φυσικά, αυτό δεν το εγκρίνουμε και αναμφίβολα θα οδηγήσει σε μέτρα αντίδρασης,» δήλωσε στο RIA ο ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών Andrei Kelin, σχετικά με τις κινήσεις του USS Porter.

Ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο ειναι επίδειξη ισχύος η οποία κατά την άποψή του ψυχραίνει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας – Ουάσινγκτον που προκαλούνται από τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη Συρία.

“Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση φυσικά υπάρχει μια σαφή αύξηση στις εντάσεις στις σχέσεις μας», δήλωσε. “Όλα γίνονται την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Είναι επίδειξη ισχύος.”

Reuters