Η Ρωσία απέσυρε 30 αεροσκάφη από τη Συρία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία αποσύρει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη Su-25, απο την βάση Χμεϊμιμ (Hmeymim) στη Συρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο άφησε τον απαραίτητο εξοπλισμό στη Συρία για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων.

 Όπως αναφέρει το πρακτορείо РБК  επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία έχει αποσύρει περίπου 30 αεροσκάφη από τη Συρία, περιλαμβανομένων και όλων των βομβαρδιστικών Su-25 που στάθμευαν στη χώρα. Εχουν αποσυρθεί όλα τα ρωσικά Su-25, δήλωσε την Τετάρτη, 4 Μαΐου ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Αποσύραμε στρατευματα μας από την αεροπορική βάση Hmeymim. Ειδικότερα, βομβαρδιστικά αερoσοκάφη και επιθετικά αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα τα Su-25 έχουν αποσυρθεί όλα από την αεροπορική βάση », – ανέφερε ο Κονασένκοφ» στο RIA Novosti.

Σε γενικές γραμμές, δήλωσε, απο την αεροπορική βάση Hmeymim θα αποσυρθούν 30 αεροσκάφη, καθώς και ένα σημαντικός αριθμός προσωπικού που ασχολείται με την συντήρηση εξοπλισμού, την παράδοση πυρομαχικών μεταξύ άλλων.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας στη Συρία εχουν παραμείνει «όσα χρειαζόμαστε για να εκτελούμε τα καθήκοντα μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών ομάδων LIH και Dzhebhat en-Nusra (και οι δύο αναγνωρισμένες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Ρωσία).»

Επιπλέον το «καθεστώς ηρεμίας» στην πόλη Χαλέπι της Συρίας είχε σχεδιαστεί να ισχύσει στις 3 Μαΐου αλλά η εισαγωγή του εμποδίστηκε από τις επιθέσεις των μαχητών του Μετώπου Νόσρα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ που επικαλούνται τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Το «καθεστώς ηρεμίας» στο Χαλέπι και στα περίχωρά του είχε σχεδιαστεί αρχικά να διαρκέσει 24 ώρες και στη συνέχεια να επεκταθεί για άλλες δύο ημέρες, είπε ο Κονασένκοφ.