Ρωσία: Καθήλωσε τον στόλο των Su-27

 Η ρωσική πολεμική αεροπορία καθήλωσε το σύνολο του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi-27 χθες Πέμπτη, μετά από την συντριβή αεροσκάφους κοντά στη Μόσχα, που όπως δήλωσαν αεροπορικές πηγές στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ήταν μάλλον αποτέλεσμα τεχνικής βλάβης.

Ο Βίκτορ Bondarev, ο επικεφαλής της Ρωσικης Πολεμικής Αεροπορίας, διέταξε την καθήλωση του στόλου της χώρας του μέχρι να καθοριστούν τα αίτια για τη συντριβή του δικινητήριου μαχητικού αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η Ρωσία έχει πάνω από 300 μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-27 σε υπηρεσία. Μάλιστα τον Απρίλιο οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήγγειλαν ότι ένα από αυτά είχε διεξάγει επιθετικούς ελιγμούς κοντά σε αμαερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Η Ρωσία διέψευσε την καταγγελία.

Η συντριβή της Πέμπτης έλαβε χώρα λίγο έξω από τη Μόσχα. Το Sukhoi-27 ήταν μέρος της διάσημης αεροβατικής ομάδας της χώρας, τους «Ρώσους Ιππότες».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε οτι ο πιλότος του αεροπλάνου, ο οποίος σκοτώθηκε, δεν είχε χρόνο να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης καθώς είχε χρησιμοποιήσει τα τελευταία δευτερόλεπτα του για να κατευθύνει το αεροσκάφος μακριά από πυκνοκατοικημένη περιοχή.