Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Ιράν!

Αυτή η συμφωνία έρχεται λίγο πριν τη διορία της Ομάδας 5+1 προς την Τεχεράνη για να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πυρηνικό της πρόγραμμα!

Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Ιράν!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συμφωνία Μόσχας-Τεχεράνης για κατασκευή δύο νέων πυρηνικών εργοστασίων – Αυτή η συμφωνία έρχεται λίγο πριν τη διορία της Ομάδας 5+1 προς την Τεχεράνη για να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πυρηνικό της πρόγραμμα!

Η Ρωσία θα κατασκευάσει δύο νέες πυρηνικές μονάδες στο Ιράν, έπειτα από τη σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο χώρες στην Μόσχα.

Αυτή η συμφωνία έρχεται λίγο πριν από την 24η Νοεμβρίου που είναι η διορία την οποία έχει θέσει η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία) στην Τεχεράνη για να περιορίσει τις δραστηριότητες στο πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι έχει ειρηνικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με υπόμνημα που συνυπέγραψαν ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatom Σεργκέι Κιριένκο και ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού πυρηνικής ενεργείας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, η Μόσχα εξετάζει την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου στο Ιράν.

Η Τεχεράνη ήδη διαχειρίζεται τον ρωσικής κατασκευής αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Μπουσέρ, στις ακτές του Περσικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν