Ρωσία: Κοντά σε συμφωνία για εξαγωγή ελικοπτέρων Mil-17 στην Ινδία

Κοντά σε συμφωνία με την Ινδία βρίσκεται ρωσική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων για την παράδοση 48 σκαφών τύπου Mil-17-V5. Μέχρι σήμερα 12.000 ελικόπτερα Mil-17s έχουν εξαχθεί σε 110 χώρες.

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων, Russian Helicopters, ετοιμάζεται να υπογράψει συμβόλαιο για την εξαγωγή 48 ελικοπτέρων Mil-17-V5 στην Ινδία. Πηγή της κρατικά ελεγχόμενης εταιρείας επιβεβαίωσε τη συμφωνία.

«Αναμένουμε την τελική απόφαση του αγοραστή για να υπογράψουμε τη σύμβαση. Μετά απ’ αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να την εκτελούμε», δήλωσε η πηγή.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σε εξέλιξη είναι οι ετοιμασίες από μεριάς της εταιρείας σε συνεργασία με το αρμόδιο γραφείο Rosoboronexport που ασχολείται με εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την άμυνα.

Το στρατιωτικό και μεταγωγικό μοντέλο Mil-17-V5 εξοπλίζεται με τον νέο κινητήρα Klimov VK-2500 και ανήκει στην οικογένεια ελικοπτέρων Mil-17. Μέχρι σήμερα, συνολικά 12.000 ελικόπτερα Mil-17s έχουν παραδοθεί σε 110 χώρες.

Η Russian Helicopters είναι κρατική εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής ελικοπτέρων με έδρα τη Μόσχα.

Πηγή: Sputnik