Ρωσία: Λάθος απόφαση η απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα

Για λανθασμένη κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, σχολιάζοντας την απέλαση ρώσων διπλωματών από τη χώρα.

Η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες είναι λανθασμένη. Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το επίπεδο φιλίας της χώρας απέναντι στη Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αποφάσισε να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο. Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να ανακοινώνει πως θα προχωρήσει στην απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών.

Το άρθρο της Καθημερινής» ανέφερε πως διπλωματικές τόνιζαν ότι η απόφαση της Αθήνας συνδέεται αποκλειστικά με τη δράση των συγκεκριμένων τεσσάρων ατόμων και όχι με τη γενικότερη καλή διάθεση της Ελλάδας έναντι της».

Πηγή: Sputnik