Ρωσία: Η Μόσχα θα αναπτύξει S-400 και πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ

 Η Ρωσία θα αναπτύξει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συστοιχίες πυραύλων Iskander στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της άνω Βουλής.

Η Μόσχα θεωρεί την ανάπτυξη των πυραύλων αυτών στα δυτικά σύνορά της απάντηση στην αμερικανική πυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη, εξήγησε ο Βίκτορ Οζέροφ.
«Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα αναγκαστούμε να ενισχύσουμε την πυραυλική και την εναέρια άμυνά μας στον δυτικό τομέα και να αναπτύξουμε επιπλέον στοιχεία», τόνισε ο Οζέροφ σε συνέντευξή του στο RIA.

Εκτός από την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 και των συστοιχιών πυραύλων Iskander στο Καλίνγκραντ στην περιοχή της Βαλτικής, προβλέπεται και η ανάπτυξη νέων μονάδων στις δυτικές και νότιες στρατιωτικές περιοχές.

Ήδη τον Οκτώβριο η Ρωσία μετακίνησε πυραύλους Iskander-M, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στον θύλακα του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «στρατιωτικές ασκήσεις ρουτίνας».
«Οι πυραυλικές αυτές μονάδες έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από μία φορά στην περιοχή του Καλίνινγκραντ…και θα αναπτύσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η πραγματικότητα ειναι οτι η Ρωσία θα ανέπτυσε τους πυραύλους τύπου Ισκαντέρ – το περσικό όνομα για τον Μέγα Αλέξανδρο – στο Καλίνινγκραντ έτσι κι αλλιώς, επιλέον οι στόχοι που μπορούν να πετύχουν οι συγκεκριμένοι μπορούν επίσης να επιτευχθούν απο ρώσικου πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ούτως ή άλλως.
Ωστόσο εμπειρογνώμονες τόσο απο την Δύση όσο και απο την Ρωσία υποστηρίζουν οτι μετα την ενεργοποιηση της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αυτο δίνει στο Κρεμλίνο την δικαιολογία για κάτι που σχεδίαζε να κάνει εδω και πολύ καιρό. ( Ισκαντέρ: Το «πολύτιμο χαρτί» της Ρωσίας κατά του ΝΑΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ )

Διαβάστε Επίσης: Στο κόκπιτ ρώσικου μαχητικού πάνω απο το Καλίνινγκραντ! ΒΙΝΤΕΟ