Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει ονόματα από ουκρανικές πόλεις σε στρατιωτικές μονάδες

Έντεκα τμήματα και συντάγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έλαβαν νέους τιμητικούς ιστορικούς τίτλους. Υπάρχει ένα σύνταγμα αρμάτων που πήρε την ονομασία του από την πόλη της Lvov της Ουκρανίας και ένα άλλο που ονομάζεται «Zhitomir-Βερολίνο».

Οι τίτλοι αποδόθηκαν σε στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και είχαν ονομαστεί από αυτές που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Αναφέρονται σε μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες οι ομώνυμοι σχηματισμοί και τα συντάγματα πολέμησαν τις ναζιστικές δυνάμεις.

Η ονομασία του έκτου συντάγματος του 90ου τμήματος αρμάτων από την πόλη Lvov, μια πρώην πολωνική πόλη που έγινε μέρος της Ουκρανίας μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, θα μπορούσε να γίνει κατανοητό ως ένα σοβαρό πλήγμα στους εθνικιστές και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Στην Πολωνία πολλοί άνθρωποι θεωρούν την πόλη δικαίως δική τους. Στην Ουκρανία θεωρείται ως λίκνο του ουκρανικού εθνικισμού και χαρακτηρίζεται ως «η πιο καλλιεργημένη πόλη της Ουκρανίας».

Άλλες πόλεις της Ουκρανίας, των οποίων τα ονόματα «δανείστηκαν» ο ρωσικός στρατός για την ιστορική τους σημασία, είναι το Zhitomir και το Nezhin, που βρίσκονται στην κεντρική Ουκρανία. Ορισμένες μονάδες ονομάστηκαν από τις πόλεις της Λευκορωσίας Vitebsk, Kobrin και Slonim.

Ένα σύνταγμα πυροβολικού έχει τώρα τίτλο Τρανσυλβανία – η οποία είναι γνωστή όχι μόνο για την ύπαρξη του ρουμανικού θρύλου για τα βαμπίρ, αλλά και για μακρόχρονη εθνοτική σύγκρουση, που οδήγησε στην προσάρτηση μέρους αυτής της περιοχής από την Ουγγαρία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ένα άλλο σύνταγμα, εν τω μεταξύ, έχει πάρει το όνομά του από το Άνω Δνείπερο (ποτάμι στην Ουκρανία).

Οι τιμητικοί τίτλοι ανατέθηκαν με σειρά διαταγμάτων που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Πηγή: RT