Ρωσία: Ο Πούτιν ενισχύει το στόλο της Μεσογείου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία με την κλιμακούμενη ένταση, αναγκάζουν το Κρεμλίνο να ενισχύσει το στόλο του στη Μεσόγειο. Ο πρόεδρος Πούτιν αποστέλλει δύο κορβέτες για να αναβαθμίσει τη δύναμη πυρός του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή.

Δύο κορβέτες οπλισμένες με βλήματα cruise Kalibr-NK θα ενταχθούν στη ναυτική μοίρα της Μεσογείου του Ρωσικού Ναυτικού, ανέφερε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Τα μικρά πλοία της Κασπίας, το Grad Sviyazhsk και το Veliky Ustyug, πραγματοποιούν μια προγραμματισμένη μετάβαση από τη Σεβαστούπολη στη Μεσόγειο Θάλασσα. Επί του παρόντος, τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων έχουν ολοκληρώσει τη διέλευσή τους μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων», ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα πολεμικά πλοία αναμένεται να ενταχθούν στη ναυτική μοίρα της Μεσογείου μέχρι το τέλος της ημέρας και να «αρχίσουν να εκτελούν αποστολές», πρόσθεσε το γραφείο Τύπου.

Μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει κατασκευάσει πέντε κορβέτες της κλάσης 21631 Buyan-M. Τρεις από αυτές ανήκουν στο στόλο της Κασπίας και δύο στον στόλο της Βαλτικής. Τα πολεμικά πλοία αυτής της κατηγορίας είναι εξοπλισμένα με τα πιο προηγμένα όπλα ακριβείας μεγάλης ακτίνας – τα βλήματα cruise Kalibr-NK που έχουν σχεδιαστεί για να πλήττουν ναυτικούς και παράκτιους στόχους.

Η συμπλήρωση του στόλου με νέες ισχυρές μονάδες έρχεται ως αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο της συριακής κρίσης. Η ρωσική ηγεσία αντιλαμβάνεται πως για να διατηρήσει τα ηνία στην διαχείριση της κρίσης οφείλει να ενισχύσει το μακρύ της χέρι στην περιοχή.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από τη δράση των ρωσικών πλοίων:

Πηγή: Tass