Ρωσία : Ο στόλος της «Αρκούδας» αποκτά ένα υβρίδιο αεροπλανοφόρου και καταμαράν μαζί

Το κρατικό ερευνητικό κέντρο Krylov προχώρησε στον σχεδιασμό ενός μελλοντικού αεροπλανοφόρου με χαρακτηριστικά καταμαράν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το μοντέλο αυτού του νέου αεροπλανοφόρου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φόρουμ «Army-2018″ στα τέλη Αυγούστου, το οποίο όμως δεν έχει όνομα, αλλά αυτό το οποίο το καθιστά πρωτοποριακό και καινοτόμο είναι η ενσωμάτωση στοιχείων καταμαράν στο σχεδιασμό του νέου αεροπλανοφόρου» προσέθεσε τη συνέχεια.

Το κέντρο Krylov δήλωσε ότι το νέο αεροπλανοφόρο θα έχει εκτόπισμα περίπου 44.000 τόνους, μήκος 304 μέτρα, πλάτος καταστρώματος 78 μέτρα και βύθισμα 8.5 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων και εύρος πλεύσης 8.000 μίλια.

Η μοίρα αεροσκαφών που θα επιχειρεί από το αεροπλανοφόρο θα αποτελείται από 46 αεροσκάφη. Συγκεκριμένα 12 με 14 μαχητικά Sukhoi-33, 12 με 14 μαχητικά MiG-29K / KUB, τέσσερα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και διοίκησης και 12 με 14 ελικόπτερα Ka-27.

Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ έχει εκτόπισμα 59.000 τόνων και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 52 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Πληροφορίες και φωτογραφία από : TASS