Ρωσία: Συνελήφθησαν έξι μέλη του πυρήνα του ISIS από στελέχη της FSB

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε έξι μέλη ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους, που σχεδίαζαν επιθέσεις στην Μόσχα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που επικαλούνται μία επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την FSB, η ομάδα σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει όπλα και αυτοσχέδια εκρηκτικά στις επιθέσεις της, ενώ την καθοδηγούσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είχε δηλώσει χθες ότι σε διάστημα εννέα μηνών του τρέχοντος έτους, οι άνδρες της FSB (Ομοσπονδιακή Yπηρεσία Ασφαλείας) απέτρεψαν 26 εγκληματικές πράξεις τρομοκρατικού περιεχομένου, εκ των οποίων οι 15 ήσαν τρομοκρατικές επιθέσεις».

Επισήμανε επίσης την ανάγκη της περαιτέρω συνεργασίας με την Εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή (αντιτρομοκρατική υπηρεσία), ώστε να περιορισθούν οι τρομοκρατικές απειλές, αξιοποιώντας πρωτίστως την έγκαιρη πληροφόρηση και τις προληπτικές ενέργειες.

Σύμφωνα μετον Ρώσο Πρόεδρο, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης αφορά και όλες τις άλλες δραστηριότητες της FSB που έχουν σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , της διαφθοράς, την υπεράσπιση των κρατικών συνόρων και την αντιμετώπιση των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ