Ρωσία: Η παρθενική πτήση του μεταφορικού Ilyushin – ΒΙΝΤΕΟ

Το πρώτο στρατηγικό ρωσικό μεταφορικό αεροσκάφος παραγωγής Ilyushin Il-76MD-90A (Il-476) εκτέλεσε την παρθενική του πτήση, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Aviastar-SP, στο αεροδρόμιο Ουλιάνοφσκ, 700χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Η πτήση διήρκεσε δύο ώρες και είχε ως στόχο την αξιολόγηση των κινητήρων και των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους. Θα ακολουθήσουν μερικές ακόμα δοκιμαστικές πτήσεις, πριν το αεροσκάφος παραδοθεί στη Ρωσική αεροπορία, το πρώτο από τα συνολικά 39 που έχουν παραγγελθεί.

Το αεροσκάφος αποτελεί εξέλιξη του Il-76 Candid, αλλά είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα συστήματα ναυτιλίας και πτήσης. Έχει ενισχυθεί, δομικά, σε κρίσιμα σημεία και διαθέτει νέο, ενισχυμένο, σύστημα προσγείωσης και βελτιωμένους κινητήρες.
Το νέο αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει φορτίο 60 τόνων, έναντι 40 του Il-76. Έχει κατά 12% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ακτίνα δράσης 8.500 χλμ. με φορτίο 50 τόνων, ή 4.100 χλμ. με φορτίο 50 τόνων.

Το αεροσκάφος αυτό θα αυξήσει δραματικά τη δυνατότητα στρατηγικών μεταφορών της Ρωσικής αεροπορίας. Το σύνολο των αεροσκαφών αναμένεται να έχει παραδοθεί μέχρι το 2020.

Πηγή – Aviastar.sp/Janes
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert