Ρωσία : «Το ΝΑΤΟ προκαλεί με τις ασκήσεις του την ασφάλεια της χώρας» δήλωσε η Ζαχάροβα

Η εκπρόσωπος του Ρωσικoύ Υπουργού Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί στην αυξημένη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Νορβηγία, δηλαδή στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά του.

«Η κλιμάκωση της στρατιωτικής και πολιτικής δραστηριότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Αρκτικής, δηλαδή στο άμεσο περιβάλλον της Ρωσίας στο έδαφος της Βόρειας Νορβηγίας, δεν έχει περάσει απαρατήρητη», δήλωσε ο Ζαχάροβα στο TASS την Τρίτη.

«Σε μια σειρά από πρόσφατα εχθρικά βήματα που έλαβε η Νορβηγία, υπάρχει συμφωνία να διπλασιαστεί η υπάρχουσα δύναμη ναυτικού σώματος των ΗΠΑ από 330 σε 770 άτομα, για να διεξάγουν τις πιο εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία κοντά στα ρωσικά σύνορα στα τέλη Οκτωβρίου, την άσκηση του NATO «Trident Juncture 2018», με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χιλιάδων ατόμων από περισσότερες από 30 χώρες «, σημείωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι η Αρκτική και η Βόρεια Ευρώπη «πρέπει να παραμείνουν ζώνη χαμηλής έντασης». ‘ Οι εξελίξεις σε αυτή την περιοχή μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες και όχι με δικό μας λάθος», κατέληξε ο Ζαχάροβα.

Ο Γενικός Γραμματέας Γιάνς Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Τρίτη ότι το ΝΑΤΟ έχει προγραμματίσει να διεξάγει τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του από τον Ψυχρό Πόλεμο, με τη συμμετοχή 45.000 στρατιωτών στη Νορβηγία.

Σε ομιλία του στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι οι ασκήσεις επιδιώκουν την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ εναντίον ενός «φανταστικού» εχθρού, προσθέτοντας ότι «όλα τα μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, καλούνται να στείλουν παρατηρητές «.

Πηγή : Farsnews