Ρωσία – Τουρκία: Αντιπυραυλικά συστήματα S-400 στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο IFAX.
Ο Πούτιν είπε ακόμη πως η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας. Ο ρώσος πρόεδρος συνέστησε επίσης στους Ρώσους να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία.

Ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε συνεδρίαση του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε οτι «συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα αναπτυχθούν στην αεροπορική βάση Khmeim Ι στη Συρία».

Χθες, ενα ρωσικό αεροσκάφος Su-24 καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό F-16 κοντά στα τουρκικά σύνορα Συρίας.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.Ένας πιλότος πέθανε ενω ο δέυτερος διασώθηκε και μεταφέρθηκε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Λατάκια.
Η Μόσχα επιμένει οτι το αεροσκάφος της δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ SU-24: ΒΙΝΤΕΟ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διαψεύδει την Τουρκία!

Μετα το συμβάν, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τρία βήματα που πρέπει να ληφθούν μετά την κατάρριψη του Su-24, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εναέριας προστασίας απο μαχητικά αεροσκάφη για κάθε αεροπορική επιδρομή, την ενίσχυση της εναέριας άμυνας με την ανάπτυξη πυραύλων Κρουζ στα ανοικτά των ακτών της Λατάκειας, και την αναστολή όλων των στρατιωτικών επαφών με την Τουρκία.

 Γιατι η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους δεν ειναι η αρχή του Τρίτου Παγκόσμιου

Το S-400 είναι το πιο προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας. Είναι αναβάθμιση του S-300 Growler, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Almaz Antei. Τα συστήματα S-400 χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της αεράμυνας με μεγάλου και μέσου βεληνεκούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν εναέριους στόχους έως και 400 χιλιομέτρα μακριά. Το S-400 είναι σε θέση να χτυπήσει αεροσκάφη, καθως και βαλλιστικούς πυραύλους αλλα και πυραύλους Κρουζ. Το σύστημα περιλαμβάνει ραντάρ, εκτοξευτές πυραύλων και θέσεις διοίκησης, λειτουργείται αποκλειστικά από το ρωσικό στρατό.

Η αεροπορική βάση Khmeim Ι στη Λατάκεια, Συρία, φιλοξενεί μοίρες αεροσκαφών Su-27SM και Su-30Μ όπως και Su-34 και Su-24 βομβαρδιστικά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία όλα διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές κατα του Ισλαμικού Κράτους. Η αεροπορική βάση προστατεύεται από σύγχρονα συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.

Δείτε τους S-400 εν δράσει

Το παρακάτω ειναι ενα εξαιρετικά ενδιαφερόν ντοκιμαντέρ για τα πυραυλικά συστήματα S400 – S500 (Στη ρωσική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους)

Πηγη – RT.com/YouTube
Απόδοση/Μετάφραση – OnAlert