Ρωσία: «Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο λέει η Μόσχα

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η Ρωσία την έκρηξη που σημειώθηκε στο Ντονέτσκ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε η Ρωσία τη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.

Ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε κατάστημα εστίασης Separ cafe, στο κέντρο του Ντονέτσκ. Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ.

Μιλώντας για τον θάνατο του Ζαχαρτσένκο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια που ενορχηστρώθηκε από το Κίεβο, προσθέτοντας ότι η ουκρανική κυβέρνηση «αποφάσισε να ξεκινήσει σφαγή μετά την αποτυχία της να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για ειρήνη».

Ρώσος βουλευτής, μιλώντας στο Sputnik, δήλωσε ότι η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εφαρμογή της διαδικασίας εκεχειρίας του Μινσκ.

«Αυτά είναι τραγικά νέα από την άποψη ολόκληρης της διαδικασίας εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ», δήλωσε o Κονσταντίν Κοσατσέβ, επικεφαλής του Επιτροπής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας.

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, αυτοί που το έκαναν δεν ενδιαφέρονται να βρεθεί ειρηνική πολιτική λύση για τη διαμάχη στο Ντονμπάς», πρόσθεσε ο Κοσατσέβ.

Πηγή: Sputnik