Ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω απο την Καλιφόρνια!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και όπως ανέφερε ο επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό η εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία εχει φέρει μαζί της και την αυξημένη δραστηριότητα της Μόσχας στην περιοχή του Ειρηνικού και της Ασίας. 

Όπως αναφέρει το Reuters, o στρατηγός Χέρμπερτ Καρλάισλ υποστηρίζει ότι στην αυξημένη δραστηριότητα της Μόσχας που καταγράφηκε στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, συμπεριλαμβάνονται και πτήσεις πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια και το αμερικανικό νησί Γκουάμ.
Ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε επίσης ότι, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών κυρίως πάνω από τα νησιά της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες.
«Για το λόγο αυτό, εκτός από την ενίσχυση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, η Μόσχα έχει στείλει και πολεμικά πλοία στην περιοχή», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσινγκτον, ο αρχηγός των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό πρόβαλε μια διαφάνεια (slide) με ένα αμερικανικό μαχητικό τύπου F-15 να αναχαιτίζει τη «ρωσική αρκούδα» πάνω από τη νήσο Γκουάμ. Ο όρος «ρωσική αρκούδα» χρησιμοποιούνταν ευρέως από το ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για τα ρωσικά  βομβαρδιστικά Τupolev Tu-95.

Αναφερόμενο στις προκλητικές κινήσεις της Ρωσίας πάνω από την Καλιφόρνια και τη νήσο Γκουάμ, το Reuters κάνει λόγο για επίδειξη ρωσικής δύναμης, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.  

«Σίγουρα αυτο που συμβαίνει στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι μία πρόκληση για εμάς καθώς επίσης  πρόκληση για την Ουάσινγκτον είναι και ότι συμβαίνει στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού όπως και στην Ευρώπη», τόνισε ο Αμερικανός στρατηγός.

«Με τις κινήσεις αυτές η Μόσχα θέλει να επιδείξει τις ικανότητες της», υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός και ο αντιπρόεδρος για την Ασία στο σώμα των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, Μάικλ Γκριν, τονίζει ότι η συχνότητα των περιστατικών αυτών εχει αυξηθεί και παραπέμπει σε ψυχροπολεμικές πρακτικές.

www.nytimes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στόλο της στην Μαύρη Θάλασσα

ΝΑΤΟ: Τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα εισέλθουν στην Ουκρανία